zondag 31 augustus 2014

10 toekomstige toepassingen van drones

 
Drones staan vooral bekend om hun vernietigende karakter maar ze hebben ook vele positieve toepassingen. Zo kunnen deze onbemande vliegtuigjes slachtoffers van natuurrampen zoeken, misdadigers opsporen en op tornado’s jagen.
 
Drones kunnen niet alleen voor militaire doeleinden ingezet worden. De toepassingen zijn eindeloos. © Reuters
Eten bezorgen

De Britse tak van de pizzaketen Domino’s lanceerde een publiciteitsstunt waarin pizza’s geleverd worden met drones. De Domicopter brengt twee grote pizza’s in een straal van vier mijl op tien minuten bij je thuis. De Britse regering beperkt evenwel het commerciële gebruik van drones. Het is in Groot-Brittannië illegaal om te vliegen met drones binnen een bewoond gebied van 150 meter.

Drinken bezorgen
In Zuid-Afrika kunnen bezoekers van het Oppi Koppi muziekfestival in augustus hun blikje bier laten leveren via drones. U bestelt met uw gsm een fris blikje bier. Daarna brengen de drones via een parachute het pintje bij de juiste bezoeker. De drones vliegen met behulp van een GPS-systeem. Of het systeem echt werkt, zal nog moeten blijken.



Jagen op tornado’s Drones kunnen in het midden van een storm komen zonder dat mensen hun leven op het spel zetten. De NASA begon onlangs met een experiment van drie jaar waarbij drones worden gebruikt om op orkanen te jagen. Het experiment heeft een prijskaartje van dertig miljoen dollar.

De drones van de NASA kunnen dertig uur vliegen en meer dan 17.000 kilometer afleggen. De NASA hoopt door de drones de weersvoorspellingen te verbeteren en daardoor levens te redden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten