zondag 28 juli 2013

Botox laat muizen stikken

 
Botox laat muizen stikken
Voor Botox, dat bekend staat als de injecteerbare vloeistof om rimpels weg te werken, worden jaarlijks naar schatting honderdduizend tot driehonderdduizend muizen misbruikt. Onze Engelse collega-organisatie BUAV deed undercover onderzoek in een van de laboratoria waar testen voor Botox plaatsvinden en deed verschrikkelijke ontdekkingen.
Botulinum Toxin, zoals de stof eigenlijk heet, wordt in de buik gespoten, waarna de muis lijdt aan verlammingsverschijnselen, verminderd zicht en ademnood. Uiteindelijk gaat de muis in drie of vier dagen dood door verstikking.
Het gaat hier om de ouderwetse LD50 test. Er worden hierbij verschillende groepjes muizen bij elkaar in een kooi gezet en elke groep krijgt een andere dosering. Hierna wordt gekeken bij welke hoeveelheid van de giftige stof 50% van de dieren overlijdt.
De definitie van cosmetica geeft aan dat iets cosmetica is, wanneer het op de huid wordt aangebracht. Botox voor cosmetische doeleinden wordt geïnjecteerd, dus ondanks het verbod op dierproeven voor cosmetica, mogen er voor Botox gewoon dierproeven gedaan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten