woensdag 26 juni 2013

FACEBOOK STELT GEHEIME PROFIELEN VAN U OP

Facebook gebruikt je vrienden om extra informatie over jou te verkrijgen die je zelf misschien nooit aan de sociale netwerksite toevertrouwd hebt, en verzamelt die informatie in zogenaamde ‘schaduwprofielen’. Dat ontdekte securitybedrijf Packet Storm Security.
 

 
Volgens beveiligingsbedrijf Packet Storm Security stelt Facebook zogenaamde ‘schaduwprofielen’ van ons op, óók als we geen lid zijn van Facebook. Zo’n geheim profiel bestaat uit extra informatie over jou, zelfs uit data die je zelf nooit aan Facebook gegeven hebt.
Facebook kan logischerwijze allerlei data halen uit de online gesprekken die je voert, de dingen die je leuk vindt en de topics waar je over bericht, en uit de functie ‘Vrienden zoeken’, waarbij Facebook adreslijsten doorploegt en via deze weg e-mailadressen en telefoonnummers binnentrekt. Al deze gegevens worden door Facebook gekoppeld aan je account.
Datamining
Dit fenomeen, ook wel ‘datamining’ genoemd, is eigenlijk niet nieuw. Maar uit de recente 'panne' bij Facebook – het was eerder een bug in bepaalde Facebook-functies, die er eigenlijk al ongeveer een jaar was - blijkt dat de sociale netwerksite wel heel ver gegaan is in het verzamelen van informatie over gebruikers, al dan niet bewust.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten