dinsdag 25 juni 2013


Angst groeit over omvang databestanden Snowden

© thinkstock.
Amerikaanse inlichtingendiensten zijn bang dat klokkenluider Edward Snowden meer geheime documenten in zijn bezit heeft dan oorspronkelijk werd gedacht. Dat hebben verschillende Amerikaanse functionarissen gezegd tegen persbureau Reuters.
  • © afp.
    Een afbeelding van Edward Snowden in Hongkong.
 
Ze denken dat hij zo veel gekopieerd heeft, dat hij over alles beschikt waarmee die locatie zich bezighield.
Anonieme functionaris in de Washington Post
 
De Washington Post laat een anonieme oud-medewerker aan het woord die zegt: 'Ze denken dat hij zo veel gekopieerd heeft, dat hij over alles beschikt waarmee die locatie zich bezighield.' De functionaris verwijst daarmee naar de inlichtingendienst NSA, die het bureau inhuurde waar Snowden voor werkte, Booz Allen Hamilton. 'Iedereen is zenuwachtig over wat gaat komen, wat er gaat worden onthuld.'

Gevreesd wordt dat Snowdens alliantie met WikiLeaks-oprichter Julian Assange de kans vergroot dat de documenten openbaar zullen worden gemaakt.

De 30-jarige Snowden werkte als ingehuurde kracht van Booz Allen Hamilton bij een kantoor van de NSA in Hawaï. Daar verzamelde hij gegevens over de spionagepraktijken van de NSA die hij doorgaf aan onder meer de kranten The Washington Post en The Guardian. De publicaties hebben wereldwijd tot ophef geleid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten