vrijdag 28 december 2012

Brandweermannen in val gelokt en doodgeschoten
twee amerikaanse brandweermannen na interventie doodgeschoten
De schietpartij gebeurde maandagochtend (plaatselijke tijd) in Webster, in de staat New York. Vier brandweermannen werden onder vuur genomen toen ze de brand wilden blussen. Twee werden dodelijk getroffen, twee anderen raakten gewond.
De politie moest de omwonenden met speciale commando's ontzetten. Door het vuurgevecht en de evacuatie kon de brandweer niet onmiddellijk blussen, waardoor drie huizen en een auto door het vuur vernield werden.
CNN meldt dat één gewonde brandweerman zichzelf kon redden met zijn eigen wagen, een uur nadat hij neergeschoten was. Een andere werd bewusteloos teruggevonden.
Volgens politiechef Pickering schoot de dader zichzelf dood toen de politie naderbij kwam. De dader zou een 62-jarige man zijn, die al een celstraf van 17 jaar had gezeten omdat hij zijn grootmoeder in 1980 had omgebracht. Omdat de schutter een veroordeelde misdadiger was, kon hij legaal geen vuurwapens bezitten, legde Pickering nog uit aan NBC News.
De politiechef zei ook het ernaar uitziet dat de brandweermannen in de val werden gelokt en dat de brand bewust werd aangestoken. Door de schietpartij konden de bluswerken niet verder worden gezet en gingen zeker drie panden in de vlammen op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten