maandag 27 augustus 2012

7 miljoen kinderen op de vlucht

Dima moest rennen voor haar leven, weg uit Syriƫ. Pama mist haar ouders elke dag. Ze heeft ze al vijf jaar niet gezien. Hussein woont al jaren in een benauwd en beklemmend vluchtelingenkamp in Libanon. Dima, Pama en Hussein zijn niet de enigen op de vlucht: meer dan 7 miljoen kinderen zijn niet waar ze willen zijn.

Geen basis

De gevluchte kinderen kunnen na een paar jaar weer terug. Maar ze hebben te veel meegemaakt om te vergeten. Dat kan niet. Veel kindvluchtelingen hebben geweld van dichtbij meegemaakt. Soms zijn ze familieleden of zelfs hun ouders kwijtgeraakt. Er is geen structuur, geen houvast. Er is geen zekerheid over waar ze naartoe gaan en of ze daar blijven.



Muziek, toneel en tekenen
War Child helpt deze kinderen met het verwerken van de nare dingen die ze hebben gezien en meegemaakt. Dit doen ze door het organiseren van creatieve activiteiten zoals muziek, rollenspellen en tekenen. We zorgen dat er een plek is waar ze zich veilig voelen en weer kind kunnen zijn. Zodat de kracht die de kinderen in zich hebben weer naar boven komt. Dima, Pama en Hussein zijn nog ver van huis maar durven weer vooruit te kijken.

Help kinderen zoals Dima, Pama en Hussein en doe een
actie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten